Na de middelbare school lag de keuze voor de studie Music Management voor de hand;
Marieke is zelf a-muzikaal, maar heeft een ontembare drang om muziek te ontdekken en te beleven.

OVER MARIEKEMARIEKE

De eerste vlieguren achter de schermen maakte Marieke als backstagemanager in Poppodium P60. Via diverse stages in tourmanagement, programmering en productie vanuit de studie Music Management aan de HKU, raakte Marieke thuis in uiteenlopende genres en een breed netwerk.

Evenementproductie en -beleving trok haar nieuwsgierigheid, waardoor Marieke na 3 jaar studie de stap maakte richting Event Management. Daar werkte ze vanuit eventbureau GAB mee met projecten als de KLPD Xperience en de jaarlijkse SMA Award. Als publiciteitsmedewerker bij Poppodium P60 bleef ze nauw verbonden met de muziekscene.

Vanuit eventbureau 020Noord werkte Marieke mee aan festivals als Hemeltjelief! (conceptontwikkeling en publiciteit) en Puur Plezier (podiumproductie) in Amsterdam-Noord. Via deze weg kwam ze als Marketing & Communicatiemedewerker terecht bij Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Na een jaar met veel plezier op de marketing afdeling te hebben gewerkt, bleek de liefde voor muziek toch te sterk en besloot ze zich fulltime in te zetten om artiesten te begeleiden, een podium en publiek te bieden.

GEBR DE NOBEL

2017 - 2020

Sinds 2017 werkte Marieke met veel plezier bij poppodium Gebr. de Nobel in Leiden als Productieleider. Van lokaal talent tot internationale acts als Kim Wilde, Sheila E., Anvil en The Animals; productie betekent voor Marieke zorgen dat de juiste setting wordt gecreëerd zodat artiesten de beste show kunnen geven.

PARADISO

2011 - 2018

Marieke maakte in en rondom Paradiso talloze bijzondere concerten mee:  als frontoffice medewerker in horeca en de receptie, maar ook als locatiemanager op de externe locaties De Duif, Amstelkerk en Oedipus Brouwerij en als organisator van de Korendagen 2018.

Foto: Rootsman Bob

VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

2015 - 2016

Binnen een kleine, gedreven team verzorgde Marieke voor meer dan 150 concerten en voorstellingen de PR en producties van het Vondelpark Openluchttheater. Ieder weekend ontvouwden zich daar verrassende cross-overs en maakte ze niet alleen de noodzaak en kwetsbaarheid van de artiesten van dichtbij mee; ook het enthousiasme en de beleving van het publiek zorgde voor veel plezier in haar werk.