Na de middelbare school lag de keuze voor de studie Music Management voor de hand;
Marieke is zelf a-muzikaal, maar heeft een ontembare drang om muziek te ontdekken en te beleven.

OVER MARIEKEMARIEKE

Als backstagemanager in Poppodium P60 en via diverse stages in tourmanagement, programmering en productie, raakte Marieke thuis in uiteenlopende genres en een breed netwerk.

Evenementproductie en -beleving trok haar nieuwsgierigheid, waardoor Marieke na 3 jaar studie de stap maakte richting Event Management. Daar werkte ze vanuit eventbureau GAB mee met projecten als de KLPD Xperience en de jaarlijkse SMA Award. Als publiciteitsmedewerker bij Poppodium P60 bleef ze nauw verbonden met de muziekscene.

Vanuit eventbureau 020Noord werkte Marieke mee aan festivals als Hemeltjelief! (conceptontwikkeling en publiciteit) en Puur Plezier (podiumproductie) in Amsterdam-Noord. Via deze weg kwam ze als Marketing & Communicatiemedewerker terecht bij Cinekid, het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd.

Na een jaar met veel plezier op de marketing afdeling te hebben gewerkt, bleek de liefde voor muziek toch te sterk en besloot ze zich fulltime in te zetten om artiesten te begeleiden, een podium en publiek te bieden.

VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER

2015 - 2016

Afgelopen twee jaar verzorgde Marieke in een klein, gedreven team voor meer dan 150 concerten en voorstellingen de PR en producties van het Vondelpark Openluchttheater. Ieder weekend ontvouwden zich daar verrassende cross-overs en maakte ze niet alleen de noodzaak en kwetsbaarheid van de artiesten van dichtbij mee; ook het enthousiasme en de beleving van het publiek zorgde voor veel plezier in haar werk.

Foto: Rootsman Bob

2017

In 2017 is het tijd is voor een nieuwe uitdaging, waarin de verdieping in toegepaste muziekpsychologie centraal staat. Hiermee grijpt Marieke terug naar haar afstudeeronderzoek en wil ze meer te weten komen over de wijze waarop muziek wordt ingezet om publiek te inspireren en bewegen.

Via Marieke’s wekelijkse werkzaamheden in Paradiso, blijft ze op de hoogte van de nieuwste bands en gevestigde namen. Sinds dit jaar is ze bij Paradiso ook  Locatie Manager voor bijzondere programma’s in o.a. De Duif, Amstelkerk en Oedipus Brouwerij.

Koffie? Stuur een bericht!